MANUAL DE LA MATANÇA DEL PORC I 52 RECEPTES DEL MORRO FINS A LA CUA

 

Aquest llibre és molt més que un receptari. És un manual amb fórmules casolanes sobre la matança del porc a pagès. Elaborat amb tres parts, primer de tot hi trobareu el manual, un recull d’imatges d’una matança tradicional i al final el receptari.

 

PREU: 10 €      El podeu comprar fen clic aquí.

............................................................................................................................................

 

 

 

 

LA PLAÇA MERCAT D’OLOT. RECEPTARI

 

Llibre co-escrit amb Domènech Moli sobre la Plaça Mercat d’Olot. Historia i receptes dels clients de la plaça.

............................................................................................................................................

 

 

          

 

 

MENJAR BÉ EN FAMILIA PER MENYS DE 9 €

 

Si t’agrada cuinar però t’hi mires amb el preu a l’hora de comprar, aquest és el teu llibre: un fantàstic recull de més de 150 saboroses receptes per delectar el paladar sense que l’economia domèstica se’n vegi afectada. Un receptari pràctic i original que inclou delicioses receptes de tot tipus: amanides, sopes i cremes, verdures, cereals, llegums, ous, pasta, peix, carn, a més de delicioses postres. Les millors receptes per no escurar-nos la butxaca!

............................................................................................................................................

 

 

 

 

FRUITES SI!

 

Joc sobre l’alimentació saludable i el consum de fruita pels més petits de la casa. Llibre per aprendre sobre la fruita, a cuinar i a pintar.

 

PREU: 10 €      El podeu comprar fen clic aquí.

............................................................................................................................................

 

 

 

 

CA L’EUDALD. MEMÒRIES D’UN CUINER DE CERDANYA

 

Recull històric de la cuina de l’Eudald de Ca l’Eudald d’Alp.

............................................................................................................................................

 

 

 

 

ESMORZEM!

 

Recull d’esmorzars sans, equilibrats i també de llaminers fets al programa de Radio Olot 5 minuts més.

............................................................................................................................................

 

 

 

 

EL FAJOL

 

El fajolgra de fajolblat negrecairatblat sarraí o blat cairut (Fagopyrum esculentum), és una planta de la família de les poligonàcies. No es tracta des del punt botànic d'un autèntic cereal (no és pas una gramínia ni té gluten), però se'n fa el mateix ús. El seu gra conté en petites quantitats un glucòsid anomenat (derivat del seu nom científic) fagomina que retarda la sensació de la gana. Historia i gastronomia d’aquesta gramínia.

............................................................................................................................................

 

 

 

 

RECEPTES I REMEIS DELS SÉNIORS DE SANT JOAN LES FONTS

 

Recull de receptes de cuina tradicional elaborades pels sèniors de Sant Joan les Fonts.

............................................................................................................................................

 

 

 

 

ELS AVIS CUINEN

 

Recull de receptes de cuina tradicional elaborades pels avis de La Canya.

............................................................................................................................................

 

 

 

 

LA MILLOR CUINA DE L’ESTIU

 

Receptes sanes, senzilles però aparents per menjar fora de cosa i gaudir de l’aire lliure. En aquest llibre reuneix les receptes més sanes i fresques per poder gaudir a la feina, o a l’aire lliure, ja sigui en una terrassa o de picnic al camps o a la platja.

............................................................................................................................................

 

 

 

 

CUINA VOLCÀNICA

 

Al bell mig de la terra aspra i de mala petja, en aquesta Garrotxa fecunda, boirosa, i freda en dies de ple hivern, hi brolla una cuina plena de bones menges, amb fesols de la tavella brisa, i patates mores, fajol i blat de moro blanc, tòfones i bona carn... que fan de la cuina volcànica un brot de gastronomia agraïda a tot el territori i a la seva gent.

............................................................................................................................................

 

 

          (Tastets de butxaca) 

 

 

TASTETS

 

Sovint quan tenim convidats a casa i els volem fer gaudir d’un àpat de festa, ens espera un gran rebombori de plats, coberts, cadires, mantells, copes, etc. I sempre s’acaba amb el mateix, sobretot entre els amics més joves, amb aquell típic aperitiu de patates de bossa (tot i que n’hi ha algunes de molt bones), les olives farcides d’anxova, les barres de surimi amb salsa rosa de pot, les escopinyes de llauna, els llagostins bullits i congelats, i plats d’embotit de qualitat ínfima. Però també podeu fer gaudir els comensals dels vostres dots gastronòmics amb un xic de temps, una bona preparació i sobretot organització en l’execució dels tastets. Snaks acabats de fer, culleres amb mil i un sabors, sopes fredes i calentes, carpaccios clàssics o agosarats, pans de tota mena, amanides i formatges de tot el món, aperitius amb fetge gras que es fonen a la boca, enfilats que ens obren la gana, fregits ben saludables, cassoles de sabors concentrats i postres sensacionals.

............................................................................................................................................

 

 

 

 

LA CUINA DE L’ARRÒS DE PALS

 

L’arròs és, segurament, el cereal més consumit a tot el món. Sorgí ara fa uns 5.000 anys, i el conreu de l’arròs a Pals (Baix Empordà) data del segle XV. En una primera part del llibre que teniu a les mans, es recullen receptes tradicionals de la cuina catalana i gironina, però també de tot el seu entorn geogràfic immediat. A continuació, s’hi apleguen receptes de la cuina d’autor. El tercer apartat està dedicat als arrossos d’altres indrets (des del Japó fins a l’Equador, passant pel Pakistan, el Líban o Cuba, entre altres països). I, finalment, tenim mitja dotzena de postres amb l’arròs com a ingredient.

............................................................................................................................................

 

 

          

 

 

MENJAR PER UN EURO

 

Per menjar bé no ens hem de gastar necessàriament molts diners, i menjar bé no és sinònim de menjar car. Aquest llibre ens explica d’una manera entenedora una bona colla de receptes que no ens costaran més d’un euro per persona. Simplement hem de tenir en compte l’estacionalitat dels productes, el seu origen, i fer la cuina sàvia, aquella que diu que no es llença res que sigui bo. Hi trobareu esmorzars, berenars, menges per trencar el cuc, verdures, llegums, pastes, ous, peixos, carns i una bona colla de postres que us en llepareu els dits. Doncs posem-nos el davantal i... a cuinar!

............................................................................................................................................

 

 

 

 

LA CUINA DE LES TERRES GIRONINES

 

Aquest llibre vol ser en primera instància el mirall de la cuina tradicional i popular gironina, de la cuina casolana de les nostres mares, àvies, besàvies, de la gent que ha viscut en aquest territori d’anys ençà. Les receptes d’aquesta cuina tradicional es troben en la primera part del llibre. La segona part expressa el canvi generacional de la cultura gastronòmica del nostre país. S’hi recull la cuina d’autor, un fenomen que en els darrers anys ha fet evolucionar la cuina gironina. D’aquesta manera, hi trobem receptes dels més prestigiosos cuiners de les comarques gironines.

............................................................................................................................................

 

 

 

 

TEMPS DE SILENCI

 

L’únic llibre que no és de cuina de Pep Nogué. Recull de pensaments i paraules enllaçades poèticament per consumir a poc a poc mentre passa la tarda. Frases d’aquelles que de vegades no es diuen i que fan falta.

............................................................................................................................................